Lajmet dhe Ngjarjet
Sot me date 05.07.2019 Infrastruktura e Hekurudhave dhe Policia e Kosovës kanë nënshkruar marrëveshje bashkpunimi. Duke pasur parasysh detyrat dhe autorizimet që dalin nga Ligji për Policinë e Kosovës si dhe detyrimet e Infrastrukturës së Hekurudhave të Kosovës në mbrotjen dhe sigurimin e pasurisë së vet nga keqtrajtimet e ekspozuara ileagale, të dy palët nënshkruese të kësaj Marrëveshjeje Mirekuptimi kanë shprehur interesimin e tyre në themelin e skemës së ndërsjellë të bashkëpunimit në fushat e caktuara të igurisë për qëllimet e interest të përbashkët.
Me një ceremoni rasti kan nisur punimet për Rehabilitimi dhe modernizimim e linjës së 10-të Hekurudhore Prishtinë-Hani i Elezit,  i cili projekt paraqet një nga investimet më të medhaja infrastrukturore.
Në një konferencë para medieve në stacionin Hekurudhor të Prishtinës, kryeshefi ekzekutiv z. Agron Thaçi priti kryetarin e Kuvendit të Kosovës, z. Kadri Veselin për të kujtuar 20 vjetorin e dëbimit të dhunshëm të shqiptarëve gjatë luftës së fundit në Kosovë të cilët janë deportuar me tren po nga ky stacion.
Informata për Infrakos

Lexues të nderuar, zonja dhe zotërinj,

Në vitin 1874 u ndërtua linja e parë hekurudhore në Kosovë në relacionin Hani i Elezit – Fushë Kosovë – Mitrovicë. Ishte ky fillimi i shtrirjes së rrjetit hekurudhor nëpër Kosovë, aq sa i rëndësishëm për transportin e udhëtarëve dhe mallrave, po aq i rëndësishëm për zhvillimin ekonomik dhe lidhjen e Kosovës me vendet e rajonit. Në vitin 1931 vazhdoj ndërtimi i kësaj linjës në relacionin Mitrovicë – Leshak, më 1934 ajo Fushë Kosovë – Prishtinë, më 1936 Fushë Kosovë – Pejë, më 1949 Prishtinë – Podujevë – Livadhi dhe më 1963 Klinë – Prizren.